Nee, ik doe niet mee want…

Voor elke reden om het niet te doen is een oplossing. Klik op de “plusjes” voor onze tips.

Katten doen hun behoefte graag in de open grond, daar graven ze een gat en ze graven dat daarna weer dicht. Wanneer je tuin goed is dicht gegroeid met behulp van bodembedekkers zullen de katten je tuin overslaan op zoek naar een open stuk grond.
Met de juiste beplantingskeuze en een goede start bij de aanleg hoeft het onderhoud van een groene tuin helemaal niet veel tijd te kosten.
De beplantingskeuze heeft ook invloed op welke dieren en insecten op de tuin afkomen. Heeft u bijvoorbeeld last van bladluizen dan kunt u bijvoorbeeld bonenkruid, lavendel, dille, hysop, knoflook of salie aanplanten. Bladluizen vinden deze planten vies en zullen op afstand blijven.
Voor nieuwe planten hoeft u niet perse naar het tuincentrum. Vraag eens rond bij vrienden of kennissen of zij nog een plant of zaadjes  over hebben. Ook op Facebook zijn groepen waar mensen gratis hun planten aanbieden. (in Haarlem: https://www.facebook.com/groups/218013995063555/)
Een fietsenstalling is goed te combineren met groen. Tussen de fietsenklemmen kan nog van alles groeien of  denk bijvoorbeeld aan een sedumdak op het fietsenschuurtje. Op de site komen foto’s te staan waarop diverse voorbeelden te zien zijn.
Tussen de banden van de auto kunt u nog een strook aanleggen met lage beplanting. De volgende soorten zijn daarvoor geschikt: Saxifraga fortunei – Steenbreek, Ajuga soorten – zenegroen, Alyssum – schildzaad, Aubretia, Iberisch sempervirens – scheefbloem. Dat fleurt de oprit weer op en is toch leuk thuiskomen!
Ook met minder tegels kunt een mooie strakke moderne tuin aanleggen. Kijk voor inspiratie maar eens naar de baroktuinen bij Paleis het Loo.

Vertel ons wat u tegenhoud en
wij helpen u met het vinden van een oplossing!

Mijn reden is